Het nieuws van De Beste Telefoondeal.

Op deze pagina gaan wij u op de hoogte houden van de mooiste, leukste en interessantste ontwikkelingen uit de wereld van de mobiele telefonie zodat u altijd weet wat er speelt en waar u op dient te letten bij aanschaf, maar ook onderhoud van uw mobiele telefoon.

‘Nintendo zoekt meer partners om smartphonegames mee te maken’

Nintendo werkt al samen met het eveneens Japanse bedrijf DeNA om mobiele games te ontwikkelen. Tot nu toe bracht Nintendo Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp uit.

In de toekomst wil Nintendo meer partners strikken om dit aanbod uit te breiden, meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Nintendo zou onder meer zijn oog hebben laten vallen op GungHo Online Entertainment, maker van het spel Puzzle & Dragons. Een woordvoerder van GungHo ontkent echter dat er gesprekken plaats hebben gevonden.

Smartphonegames maken nog een betrekkelijk klein deel uit van de inkomsten van Nintendo. Super Mario Run leverde het bedrijf minder geld op dan verwacht. De aankoopprijs van 10 euro leek voor veel gamers te hoog te zijn.

Nintendo heeft meer succes met het mobiele Fire Emblem-spel. Dat is gratis, maar bevat in-app aankopen die het makkelijker maken om nieuwe personages te bemachtigen. Zo’n ‘freemium’-model wordt door de meeste succesvolle mobiele games gebruikt.

De directeur van DeNA zei eerder dat zijn bedrijf werkt aan meer mobiele Nintendo-games. Titels daarvan zijn nog niet bekend.